Terug naar de resultaten
Te koop
Zandpad 55 in Breukelen 3621 NE

Zandpad 55

3621 NE Breukelen
Vraagprijs € 5.650.000,- k.k.

Omschrijving

Landgoed Vechtwijde een bijzonder landgoed op steenworp van Amsterdam
Langs de Vecht in Breukelen ligt, op 700 m van het dorp, verscholen in het groen, NSW gerangschikt landgoed Vechtwijde met een perceeloppervlak van circa 7,6 hectare. Uniek aan het huis is de prominente ligging langs de Vecht, en een grote tuin  overgaand in
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2003 Woonoppervlakte 708 m² Aantal kamers 16
Lees meer

Verkopende makelaar

Jim Reerink

Omschrijving

Landgoed Vechtwijde een bijzonder landgoed op steenworp van Amsterdam
Langs de Vecht in Breukelen ligt, op 700 m van het dorp, verscholen in het groen, NSW gerangschikt landgoed Vechtwijde met een perceeloppervlak van circa 7,6 hectare. Uniek aan het huis is de prominente ligging langs de Vecht, en een grote tuin  overgaand in  natuurgebied  waardoor optimale privacy is gegarandeerd. Het prachtige herenhuis dat in 2003 is gebouwd is van alle moderne gemakken voorzien met kenmerkende stijlelementen van de buitenplaatsen van weleer. Het formele huis meet ruim 700 m², met daarbij een inhoud van ruim 2.800 m³ heeft een statige maar zeer charmante uitstraling. 

Dat het landhuis met liefde en aandacht ontworpen en gemaakt is zie je niet alleen aan de buitenkant. Ook van binnen is het een warm en doordacht huis. Alle ruimten zijn met hoogwaardige materialen in lichte natuurlijke tinten afgewerkt. Het is volledig georiënteerd op het vrije uitzicht, de zon en buiten. Het landhuis heeft een souterrain met volwaardige hoogte, een begane grond, eerste verdieping en een grote kapverdieping. Op de verdieping en de kapverdieping bevinden zich de slaapkamers. Op de begane grond wordt er vooral geleefd. Vrijwel iedere ruimte aan de achterzijde en zijkant heeft een eigen terras en de veranda aan de achterzijde is heerlijk om ook bij regenachtig weer buiten te zitten. Kortom een uniek landgoed aan de Vecht met de uitstraling van een klassiek huis maar met de luxe en de gemakken van nu!

Omschrijving
Via een oprijlaan van ruim 100 meter met elektrische toegangspoort is het zeer fraaie landhuis bereikbaar. Vanaf de weg is deze door de bebossing nauwelijks waarneembaar waardoor optimale privacy is gewaarborgd. De omliggende tuin is onder architectuur aangelegd (Copijn Groenekan). Het landhuis is van alle comfort voorzien waaronder optimale beveiliging binnen en buiten, airconditioning, luxe sanitair en keukeninrichting, domotica,volledige isolatie en vloerverwarming onder de stenen vloeren.

Begane grond circa 230 m²
De prachtige grote voordeur is direct zichtbaar. U stapt binnen in een ruime, prachtig afgewerkte vestibule met aansluitend de entreehal van ruim 45 m² van waaruit alle ruimten ontsloten worden. In deze prachtige hal een grote haardpartij, een prachtige eikenhouten bordestrap die de verdiepingen ontsluit en als u naar boven in de vide kijkt ziet u de overloop op de verdieping die aangelicht wordt door een grote lichtkoepel in de tweede verdieping en op het dak. In de entreehal bevindt zich tevens een ruim gastentoilet en garderobe.

Als u eenmaal binnenstapt in de grote woonkamer aan de rechterzijde (circa 50 m²) is meteen de sterke relatie met buiten voelbaar. De grote openslaande deuren geven toegang tot het grote terras en de vijver aan de zuidkant. De woonkamer is opgedeeld in een royale zithoek rondom de openhaard met aansluitend een bibliotheek eveneens voorzien van een open haard die middels twee openslaande deuren wordt gescheiden van de woonkamer.

Direct aan de woonkamer ligt de royale leefkeuken van circa 60 m². Deze is van alle denkbare gemakken voorzien met een u-vormig aanrecht, kookeiland en veel kastruimte. Het is een open keuken, en een genot voor elke kookliefhebber. In het verlengde van de keuken is een grote eettafel met eveneens een open haard op ooghoogte. Via een hardstenen trap kunt u naar het souterrain of naar de werkkamer op de eerste verdieping, maar daarover later meer. Aansluitend aan de keuken is een bijkeuken met aanrecht en inbouwkasten, achteringang en separate toilet. Aan de voorkant bevindt zich naast de vestibule en trappenhuis nog een ruime werkkamer van circa 25 m².

Souterrain circa 74 m²
In het souterrain vindt u een aantal vertrekken; een hobbykamer voor de kinderen, een ruime voorraad/wijnkelder en zijn er nog twee andere bergingen.

Verdieping circa 222 m²
Via de prachtige eikenhouten bordestrap komt u op de eerste verdieping. Hier bevindt zich de overloop met vide met een mooie lichtinval van boven en zicht in de hal. Op de eerste verdieping bevinden zich aan de voorzijde twee slaapkamers met een gezamenlijke badkamer. De masterbedroom bevindt zich aan de zuidkant van het huis. Deze kamer met een oppervlak van maar liefst 33 m² is fenomenaal met een prachtig weids uitzicht en heeft een overdekt balkon. Direct daarnaast een comfortabele badkamer voorzien van bad, douche, dubbele wastafels, separaat toilet met aansluitend een groot walk-in closet.
Aan de noordkant is een logeerkamer (circa 18 m²) met eigen badkamer en een eigen overdekt balkon. Op deze verdieping is tevens een grote wasruimte van circa 18 m² die overigens ook als extra slaapkamer kan worden gebruikt.

 

Kapverdieping circa 183 m² 
De kapverdieping heeft een voeroppervlak van ruim 183 m2. Op deze verdieping treft u een slaapkamer (circa 25 m²) en een gastenbadkamer. Er is een aparte ruimte in gebruik als technische ruimte en archiefopslag. De rest van deze verdieping is - naast enkele separate kastruimten - open. Een fijne ruimte voor sport, biljart et cetera (circa 84 m²).

Bijgebouw circa 100 m²
Naast het landhuis is op enige afstand een groot bijgebouw gesitueerd met ruim plek voor drie auto’s en verder enkele kleinere opstallen voor het stallen van fietsen en andere tuin-benodigheden. Dit bijgebouw is ook bij uitstek geschikt als riante paardenstal, atelier of dies meer.

Aanlegsteiger
Vechtwijde ligt langs het Zandpad langs de Vecht. Uiteraard ontbreekt een aanlegsteiger niet. 

Breukelen
Breukelen is een dorp gelegen tussen Amsterdam en Utrecht, onderdeel van de gemeente Stichtse Vecht, langs de A2. Breukelen staat bekend om zijn vele buitenplaatsen langs de Vecht. In het historische centrum zijn volop winkels en horecagelegenheden. Er is een uitstekend aanbod van scholen (ook een particuliere middelbare school) en sportgelegenheden.
Amsterdam bevindt zich op 20 km afstand en Utrecht op 15km. Vanaf het station vertrekken vier keer per uur treinen naar Amsterdam, Utrecht en Rotterdam

Architectuur
Het landhuis is in 2003 naar een ontwerp Slangen Hulsker architecten uit Haarlem gesticht, onder bouwbegeleiding van Neervoort Bouwmanagement uit Nigtevegt. Het kent unieke en zeer sfeervolle leefruimten. Het hele huis is geschoeid op een klassieke leest, waarbij de integratie tussen de oorspronkelijke waarden en het moderne gebruik en manier van leven in de 21e eeuw op een prachtige manier met elkaar verweven zijn. Hierdoor is een magnifiek en stijlvol huis gerealiseerd dat kwaliteit uitstraalt op elke plek in en rondom het huis. Het materiaalgebruik, de afwerkingen, maar ook de keuzes die gemaakt zijn passen bij het gedachtengoed om er een goed en duurzaam landhuis van te maken dat past bij de traditie van de landhuizen langs de Vecht. 

Tuinontwerp
De aanleg van het landgoed als geheel is gerealiseerd binnen het patroon van de lange kavels tussen Vecht en Scheendijk in een zogeheten slagenlandschap en is in eerste aanleg ontworpen door Groenland Beheer uit Leersum, vervolgens nader ingevuld door Copijn Groenekan. Het Nieuwe Landgoed zet de traditie van buitenplaatsen en landgoederen langs de Vecht voort en heeft de uitstraling van een buitenplaats. Aan de voorzijde bevindt zich een representatief deel van het landgoed met boomgroepen, borders, hagen en een grote ruimte met gazon waarop het landhuis staat. Hier vandaan kijkt men uit over het achterliggende open landschap met beeldbepalende bomen als Seqoias, Beuken, Tamme Kastanje, Liriodendrons, Suikeresdoorn, Notenbomen, Koningslinde, een groep Zomerlindes en een lange Essenlaan. 

Aan de achterzijde bevindt zich het deel dat een romantisch ogende aanleg heeft met slingerende vijver en hoogteverschillen in een naturalistische stijl. Aan de achterkant bevindt zich ook een kleine boomgaard met appel en perenbomen. Het achterste en tevens het grootste deel van het landgoed bestaat uit weilanden en bossingels. Het uitzicht vanuit het landhuis richting Loosdrechtse Plassen wordt hiermee gedramatiseerd. Huis en landgoed vormen samen een herkenbare ruimtelijke eenheid, die alleen vanaf de achterkant aan de oostzijde tot aan de privékavel toegankelijk is. In het oostelijke deel van het landgoed zijn enkele bosranden aan weerszijden van natte weidegronden aangeplant. Er zijn plannen in ontwikkeling om de aangrenzende 15 hectare eveneens om te vormen tot nieuwe natuur.

NSW
Tevens is de buitenplaats onder de Natuurschoonwet van 1928 gerangschikt (hierna NSW). Het ministerie van LNV beschrijft een NSW-landgoed als volgt: “Een landgoed is een, in Nederland gelegen, geheel of gedeeltelijk met bossen of andere houtopstanden bezette onroerende zaak. Daaronder begrepen dat waarop een buitenplaats of andere, bij het karakter van het landgoed passende, opstallen voorkomen, voor zover het blijven voortbestaan van die onroerende zaak in zijn karakteristieke verschijningsvorm voor het behoud van het natuurschoon wenselijk is". De NSW-status is de erkenning vanuit het ministerie van LNV dat de gronden die gerangschikt worden daadwerkelijk voldoen aan de eisen die gesteld worden. Deze resulteert in een aantal fiscale voordelen voor de eigenaren van het perceel. Wat kan de NSW Status voor u betekenen?    

-    De grond van een gerangschikte landgoed is vrijgesteld van OZB;
-    Van de woning(en) op het landgoed wordt de OZB niet berekend over de economische waarde van de woning maar over de bestemmingswaarde;
-    Grond van een gerangschikt landgoed is vrijgesteld van belasting in box 3, de vermogensrendementsheffing;
-    Voor uw eigen woning moet u een bedrag tellen bij uw inkomen in box 1. De hoogte daarvan is afhankelijk van de WOZ-waarde;
-    Indien een object gerangschikt is geldt de lagere bestemmingswaarde, hierdoor wordt de inkomstenbelasting minder;
-    Wanneer u een rechtspersoon bent of hebt kunt u vrijstelling krijgen van de vennootschapsbelasting;
-    Wanneer het landgoed wordt opengesteld dan wordt de bestemmingswaarde hiervan op nul gezet en wordt er geen successierecht, schenkingsrecht of recht van overgang berekend;
-    Is het landgoed niet opengesteld dan worden deze belastingen berekend over de helft van de bestemmingswaarde.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 5.650.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Landgoed Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 2003 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan water, aan park, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, aan vaarwater en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 708 m² Perceeloppervlakte 74155 m² Overige inpandige ruimte 43 m² Externe bergruimte 100 m² Inhoud 2800 m³ Aantal kamers 16 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder en een zolder Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas en volledig geïsoleerd Warmwater C.V.-Ketel en elektrische boiler eigendom Verwarming C.V.-Ketel en open haard C.V.-Ketel Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Aangelegd onder architectuur Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra en voorzien van water Isolatie Dakisolatie en muurisolatie Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen Dak Soort dak Schilddak Toelichting Afgeplat schilddak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Toelichting onderhoud binnen Nieuw gebouwd landhuis Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, TV kabel, Buitenzonwering, Airconditioning, Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Breukelen Sint Pieters Sectie B Perceelnummer 1276 Oppervlakte 26245 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Breukelen Sectie B Perceelnummer 1189 Oppervlakte 13930 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Breukelen Sint Pieters Sectie B Perceelnummer 519 Oppervlakte 300 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Breukelen Sint Pieters Sectie B Perceelnummer 320 Oppervlakte 11430 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Breukelen Sint Pieters Sectie B Perceelnummer 319 Oppervlakte 6160 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Breukelen Sint Pieters Sectie B Perceelnummer 318 Oppervlakte 16090 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Zandpad 55, 3621 NE Breukelen

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.