Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Jagtlustweg 31 in Epe 8162 NJ

Jagtlustweg 31

8162 NJ Epe
Vraagprijs € 1.695.000,- k.k.

Omschrijving

*Please find English below*

Bijzondere onder architectuur gebouwde villa in Epe
In Epe bevindt zich aan de Jagtlustweg landgoed „De Lichtbaak” een unieke en bijzondere onder architectuur gebouwde villa uit 1959. Een tijdloos ontwerp en de afgelopen jaren volledig gerestaureerd met liefde voor de oorspronkelijke
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1959 Woonoppervlakte 400 m² Aantal kamers 14
Lees meer

Verkopende makelaar

Jim Reerink

Omschrijving

*Please find English below*

Bijzondere onder architectuur gebouwde villa in Epe
In Epe bevindt zich aan de Jagtlustweg landgoed „De Lichtbaak” een unieke en bijzondere onder architectuur gebouwde villa uit 1959. Een tijdloos ontwerp en de afgelopen jaren volledig gerestaureerd met liefde voor de oorspronkelijke details maar ook met oog voor hedendaags gebruiksgemak. De vintage-villa ligt midden in de natuur van de Noord-Veluwe op een perceel van maar liefst 13 hectare! Vanuit de woonkamer - en eigenlijk vanuit elk vertrek van het huis - kunt u eindeloos genieten van de prachtige natuur, afgewisseld met heide, bosgrond, een aangelegde siertuin, een fraaie vijver en een groot stuk weiland. Er is een stal en een weiland zodat het ook geschikt is voor paardenliefhebbers. Het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet, hetgeen diverse fiscale voordelen biedt. De ligging is gunstig ten opzichte van de snelwegen A28 en A50 en het geheel ligt op enkele minuten afstand van de gezellige dorpskern van Epe.
 
Via de oprijlaan komt u op het domein van het huis. Verscholen achter de bomen ontwaart u het huis. Een prachtig plein beëindigt de oprijlaan en geeft u een blik op het huis. In 1959 werd De Lichtbaak onder architectuur van J.W.C. (Joost) Boks (1904-1986) gebouwd. De toenmalige opdrachtgever had de wens om zijn verzameling crucifixen onder te brengen in een museale ruimte die onderdeel moest worden van het nieuwe huis. Deze museale ruimte verbindt de verschillende bouwvolumes met elkaar en in deze ruimte zijn schijnbaar willekeurige vierkante en liggende openingen uitgesneden. Deze dienden een dubbel doel: niet alleen zorgden ze voor lichttoetreding, ze fungeerden ook als vitrinevensters. Na de eerste eigenaar wisselde het huis diverse keren van eigenaar. De oorspronkelijke crucifixen collectie werd succesvol verkocht door het veilinghuis Sotheby’s. De huidige eigenaars kochten het landgoed in 2011. Het was verwaarloosd en werd met heel veel liefde en oog voor detail gerestaureerd, waarbij het oorspronkelijke ontwerp, de pure vormentaal en ook de oorspronkelijke materialisatie uitgangspunt waren. Dit heeft geresulteerd in een heerlijke tijdloze modernistische villa die zijn weerga niet kent. De combinatie van een modern onder architectuur gebouwd huis middenin de natuur is in Nederland schaars goed.
 
De hoofdentree bevindt zich aan de linkerzijde van het plein. Bij binnenkomst komt u in een royale en lichte hal met grote garderobe en toilet. Aan de linkerzijde bevindt zich de slaapvleugel, aan de rechterzijde de keuken en bijkeuken. Rechtdoor treft u via twee fraaie openslaande deuren de eetkamer. Deze ruime kamer heeft een directe verbinding met de naastgelegen keuken en als u naar buiten kijkt ziet u de siervijver, een fraai architectonisch detail die als een spiegel werkt en de kamer een extra dimensie geeft. Links van de eetkamer bevindt zich de bibliotheek. Een fraaie hoge ruimte nog voorzien van de oorspronkelijke betimmeringen en kastenwanden. Prominent in de ruimte bevindt zich een wenteltrap met toegang naar de bovengelegen ruimte. Een prachtige hoge ruimte, met vierkante en liggende raamopeningen waardoor de lichtval heel plezierig is. Via een kleine trap komt u op een nog hoger gelegen bordes. Bij de huidige eigenaars is deze museale ruimte in gebruik als bibliotheek en TV kamer. Oorspronkelijk was hier het crucifixenmuseum onder gebracht.
 
Als u weer terugloopt naar de eetkamer kunt u links (vanuit de entreehal rechtdoor) naar de magnifieke woonkamer. Een grote langwerpige ruimte met een adembenemend uitzicht op de vijver en het achtergelegen weiland waarbij het geheel omzoomd wordt door een bosrand. Een kloeke haardpartij verdeelt de kamer in drie delen. Bij de haard is een aangename zithoek om te genieten van de haard onder genot van een glas wijn. Aan de rechterzijde staan twee grote concertvleugels opgesteld. Ruimte genoeg voor creativiteit. Achter de haard is nog een extra plek. Leuk detail zijn hier de originele lichtbakken in het plafond, waar in 1959 TL verlichting in was aangebracht, toen het summum van luxe. Anno nu voorziet moderne ledverlichting de lichtbakken van goede sfeerverlichting met keuze uit 1 miljoen kleuren. De overige lampen in deze ruimte zijn ook nog de originele armaturen.
 
Keuken
Vanuit de hal kunt u rechts naar de keuken. Deze ruime eetkeuken is voorzien van luxe inbouwapparatuur en een in glas uitgevoerd aanrechtblad. Naast de keuken is de bijkeuken gesitueerd, met aansluitpunten voor de wasmachine, droogtrommel en eventueel extra koel/vries apparaten. Tevens is er vanuit de keuken een trap naar de kelder. Een flinke ruimte met hierin de technische ruimte en de voorraadkelder.
 
Slaapvleugel
Vanuit de hal kunt u links naar de slaapvleugel. Deze vleugel is in split-level uitgevoerd. Met een korte trap naar beneden bevinden zich drie slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer annex badkamer voorzien van douche, wc en wastafel en twee separate slaapkamers, beiden met toegang naar de tuin. Tevens is op deze verdieping een aparte badkamer voorzien van ligbad, douche, wc en wastafel. Op de bovenverdieping van de slaapvleugel bevinden zich twee slaapkamers, waarvan één de masterbedroom is met eigen badkamer voorzien van (stoom)douche, wc, dubbele wastafel. De andere slaapkamer heeft ook een eigen badkamer met douche, wc en wastafel. In de gang is een vaste kastenwand. Alle badkamers in het huis zijn nieuw gerealiseerd in 2011 en voorzien van hoogwaardige materialen.
 
Het huis is grotendeels voorzien van vloerverwarming, alle wanden zijn voorzien van een nieuwe stuclaag (2011) en voorzien van sauswerk.
 
Bergingen
Aan de rechterzijde van het plein zijn een viertal bergingen. Dit betreffen twee gesloten bergingen voorzien van vloerverwarming en twee fietsenbergingen.
 
Kas
Op het perceel staat een kas waar de beregeningsinstallatie in is ondergebracht.
 
Paardenstal (circa 40 m2)
Achter de kas bevindt zich de paardenstal. De stal is in baksteen uitgevoerd en heeft twee paardenboxen, een zadelkamer en een separate hooischuur.  
 
Dienstwoning
In overleg kan een dienstwoning gelegen aan de Jagtlustweg 29 met extra terrein (circa 12 Ha) worden bijgekocht.
 
Benaming „De Lichtbaak”
De naam De Lichtbaak vindt haar geschiedenis in de jaren ’20-’30 van de vorige eeuw. Door de komst van de burgerluchtvaart in 1920 ontstond er behoefte aan hulpmiddelen om bij schemer en ’s nachts te kunnen vliegen. Besloten werd tot de aanleg van lichtbakens van Schiphol naar Hannover. Hiertoe werden lichtbakens gebouwd, zoals de toren van Epe. Landgoed De Lichtbaak ontleende er haar naam aan. De routeverlichting werd slechts enkele jaren gebruikt en werd overbodig door de komst van radionavigatie. De toren is dan ook weer afgebroken.
 
NSW
Het landgoed is onder de Natuurschoonwet van 1928 gerangschikt (hierna NSW). Het ministerie van LNV beschrijft een NSW-landgoed als volgt: “Een landgoed is een, in Nederland gelegen, geheel of gedeeltelijk met bossen of andere houtopstanden bezette onroerende zaak. Daaronder begrepen dat waarop een buitenplaats of andere, bij het karakter van het landgoed passende, opstallen voorkomen, voor zover het blijven voortbestaan van die onroerende zaak in zijn karakteristieke verschijningsvorm voor het behoud van het natuurschoon wenselijk is". De NSW-status is de erkenning vanuit het ministerie van LNV dat de gronden die gerangschikt worden daadwerkelijk voldoen aan de eisen die gesteld worden. Deze resulteert in een aantal fiscale voordelen voor de eigenaren van het perceel.  
 
USP's
- Prachtig NSW landgoed met vele voordelen
- Prachtige villa met ongekend uitzicht op de natuur
- U kunt middenin de natuur wonen, terwijl alle voorzieningen in de buurt zijn
- Amsterdam is slechts op 1 uur rijden
- Op een klein half uur bevindt zich het Kröller Möller museum
- Het NS station is vlakbij
 
Interesse?
Wij informeren u graag.
 


*English*
 
A unique and special architecturally designed villa
‘De Lichtbaak’, a unique and special architecturally designed villa, can be found on the Jagtlustweg estate in Epe. Dating back to 1959, the vintage villa is situated in the natural surroundings of the Noord-Veluwe on an extraordinary 13 hectare plot. You’ll be able to endlessly enjoy the natural beauty of heathland and forest, as well as a landscaped garden, a charming pond and a large meadow. The villa was built according to the architectural design of J.W.C. (Joost) Boks (1904-1986). The client at the time wished to be able to display his collection of crucifixes in a museum space that had to be part of the new house. This museum space connects the various wings with each other, and this space features seemingly arbitrary square and horizontal cut-out openings. The original collection of crucifixes was successfully sold by Sotheby’s auction house. The current owners have restored the entire building with great care and attention to detail, using the original design, the pure design language and the original materialisation as the starting point. This has resulted in a wonderful timeless, modernist villa that is unparalleled elsewhere. The combination of a modern, architecturally-built house in a natural setting is rare in the Netherlands.

The driveway brings you to the setting of the house, which is hidden behind the trees. The driveway ends at an attractive square, giving you a view of the house. The main entrance is on the left side of the square. On entering the house, you come into a spacious and light hall with wardrobe and toilet. To the left is the sleeping wing, and to the right are the kitchen and utility room. Straight ahead, through two attractive French doors, is the dining room, which is directly connected to the adjoining kitchen. Looking outside, you will see the ornamental pond, a sublime architectural detail that works like a mirror to give the room an extra dimension. To the left of the dining room is the library, a unique space with the original panelling and wall units. A prominent feature of the room is a spiral staircase giving access to the upper floor. A small staircase takes you to an even higher landing. The crucifix museum was originally located here. If you return to the dining room, you can enter the magnificent living room on the left. It’s a large, elongated room with a breathtaking view of the pond and the meadow behind it, the whole bordered by a forest. A sturdy fireplace divides the room into three parts. The kitchen is to the right of the hall. This spacious kitchen is equipped with luxury built-in appliances and a glass counter top. The kitchen gives access to the utility room and cellar. To the left of the hall is the split-level sleeping wing. A short staircase takes you down to three bedrooms and two bathrooms. Two of the bedrooms have access to the garden, and the third bedroom has its own bathroom. The upper floor of the bedroom wing contains two bedrooms with bathrooms, including the master bedroom with a private bathroom equipped with a steam shower, toilet and double basin.

The grounds also feature a greenhouse with a sprinkler system. Behind the greenhouse is the brick stable, which includes two horse stalls, a saddle room and a separate hay shed. To the right of the square, there are four storerooms. Two are closed storage areas with underfloor heating, and the other two are bicycle sheds. A staff residence with extra ground can also be purchased, in consultation.

The estate is classified under the Estates Act, which offers various tax advantages. The location is convenient for the A28 and A50 motorways and is only a few minutes away from the charming village centre of Epe.

Unique selling points
- close by the Venice of the North, Giethoorn, only 45 minutes drive
- Just over one hour to Amsterdam city centre
- the famous Dutch Museum, Kroller Muller, situated in the National Park the Hoge Veluwe, just over 30 minutes drive
- Close to train station
 
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.695.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning villa Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 1959 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 400 m² Perceeloppervlakte 132844 m² Overige inpandige ruimte 38 m² Inhoud 1365 m³ Aantal kamers 14 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk Bouwjaar C.V.-Ketel 2011 Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra, Voorzien van water Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats Toelichting Parkeren op eigen terrein Dak Soort dak plat dak Toelichting 2011 Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden monumentaal pand Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, Satellietschotel, Stoomcabine, Rookkanaal Kadastrale gegevens Gemeente Epe en Oene Sectie A Perceelnummer 3199 Oppervlakte 118993 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Epe en Oene Sectie A Perceelnummer 2143 Oppervlakte 13851 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Jagtlustweg 31, 8162 NJ Epe

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.