Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Nieuw
Jagtlustweg 29 in Epe 8162 NJ

Jagtlustweg 29

8162 NJ Epe
Vraagprijs € 950.000,- k.k.

Omschrijving

Nieuw te bouwen landhuis op Landgoed Klein Lichtbaak.
In Epe bevindt zich aan de Jagtlustweg landgoed „De Lichtbaak”. Deze bestaat uit de villa uit 1959 (separaat te koop) en een beheerderswoning eveneens uit deze periode. De beheerderwoning genaamd Klein Lichtbaak (momenteel in gebruik als B&B) bevindt zich op een perceel van circa 12
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2019 Woonoppervlakte 250 m² Aantal kamers 3
Lees meer

Verkopende makelaar

Jim Reerink

Omschrijving

Nieuw te bouwen landhuis op Landgoed Klein Lichtbaak.
In Epe bevindt zich aan de Jagtlustweg landgoed „De Lichtbaak”. Deze bestaat uit de villa uit 1959 (separaat te koop) en een beheerderswoning eveneens uit deze periode. De beheerderwoning genaamd Klein Lichtbaak (momenteel in gebruik als B&B) bevindt zich op een perceel van circa 12 hectare en is gerangschikt onder de natuurschoonwet. Het geheel bestaat uit een tweetal garages waarboven een klein appartement is gerealiseerd. Op deze plek bestaat de unieke mogelijkheid om een nieuw landhuis te creëren. Hiervoor is - in opdracht van de eigenaar - een massastudie/artist impression gemaakt die inzicht geeft in de bebouwingsmogelijkheden op deze locatie. Het is uiteraard ook mogelijk de bestaande opstal te verbouwen of – indien gewenst - uit te breiden, zolang het maar past binnen het huidige bestemmingsplan. 
 
Bestemming zie ruimtelijkeplannen.nl

Overzicht te realiseren metrages
Bebouwingsoppervlak               maximaal 1.250 m2
Inhoud                                       maximaal 750 m3 (in deze massastudie 679,5 m3)
Vloeroppervlak     woning          circa 250 m2  
Overkappingen                          maximaal 20 m2
Vloeroppervlak bijgebouwen     maximaal 75 m2
Goothoogte                               3,0 m +P (2,5 m + maaiveld)
Zwembad (niet overdekt)           maximaal 75 m2
Tennisbaan                                maximaal 650 m2
 
Benaming „De Lichtbaak”
De naam De Lichtbaak vindt haar geschiedenis in de jaren ’20-’30 van de vorige eeuw. Door de komst van de burgerluchtvaart in 1920 ontstond er behoefte aan hulpmiddelen om bij schemer en ’s nachts te kunnen vliegen. Besloten werd tot de aanleg van lichtbakens van Schiphol naar Hannover. Hiertoe werden lichtbakens gebouwd, zoals de toren van Epe. Landgoed De Lichtbaak ontleende er haar naam aan. De routeverlichting werd slechts enkele jaren gebruikt en werd overbodig door de komst van radionavigatie. De toren is dan ook weer afgebroken.
 
NSW
Het landgoed is onder de Natuurschoonwet van 1928 gerangschikt (hierna NSW). Het ministerie van LNV beschrijft een NSW-landgoed als volgt: “Een landgoed is een, in Nederland gelegen, geheel of gedeeltelijk met bossen of andere houtopstanden bezette onroerende zaak. Daaronder begrepen dat waarop een buitenplaats of andere, bij het karakter van het landgoed passende, opstallen voorkomen, voor zover het blijven voortbestaan van die onroerende zaak in zijn karakteristieke verschijningsvorm voor het behoud van het natuurschoon wenselijk is". De natuurschoonwet 1928 biedt vele voordelen, de allerbelangrijkste is de instandhouding van vele prachtige buitenplaatsen, landgoederen en natuurgebieden. Dit wordt mede gerealiseerd door gebruik te maken van een aantal fiscale voordelen.  
 
USP's
- Prachtig NSW landgoed met vele voordelen
- Prachtige villa met ongekend uitzicht op de natuur
- U kunt middenin de natuur wonen, terwijl alle voorzieningen in de buurt zijn
- Amsterdam is slechts op 1 uur rijden
- Op een klein half uur bevindt zich het Kröller Möller museum
- Het NS station is vlakbij
 
Interesse?
Wij informeren u graag
 
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 950.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning landhuis Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 2019 Bouwjaar toelichting Nog te bouwen Bouwvorm Nieuwbouw Ligging Buiten bebouwde kom en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 250 m² Perceeloppervlakte 122187 m² Inhoud 750 m³ Aantal kamers 3 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 1 woonlaag Buitenruimte Tuin Tuin rondom Parkeergelegenheid Garage Garage mogelijk Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Epe en Oene Sectie A Perceelnummer 3198 Oppervlakte 18757 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Epe en Oene Sectie A Perceelnummer 883 Oppervlakte 94220 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Epe en Oene Sectie A Perceelnummer 2140 Oppervlakte 9210 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Jagtlustweg 29, 8162 NJ Epe

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.