Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Boslaan 68 M in Lunteren 6741 KG

Boslaan 68 m

6741 KG Lunteren
Vraagprijs € 1.150.000,- k.k.

Omschrijving

*Please find English below*

Luxe penthouse gelegen op een imposant landgoed midden in de bossen van Lunteren
Op het imposante landgoed van Schothorst, midden in de bossen van Lunteren, bevindt zich het voormalige rijksmonumentale herstellingsoord voor Onderwijzers dat zijn oorsprong vindt aan het begin van de vorige eeuw.

...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Appartement Bouwjaar 2015 Woonoppervlakte 272 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

*Please find English below*

Luxe penthouse gelegen op een imposant landgoed midden in de bossen van Lunteren
Op het imposante landgoed van Schothorst, midden in de bossen van Lunteren, bevindt zich het voormalige rijksmonumentale herstellingsoord voor Onderwijzers dat zijn oorsprong vindt aan het begin van de vorige eeuw. Het herstellingsoord zelf is gebouwd in de jaren ’30 en afgelopen jaren herontwikkeld naar appartementen en een riant penthouse.


Het penthouse kent twee dakterrassen, aan beiden zijden van het appartement. Hierdoor kunt u de gehele dag van de zon genieten. U heeft de beschikking een ruime dubbele garage en mogelijkheid tot een extern kantoor- of atelierruimte in het achtergelegen bos. Deze atelierruimte is separaat te koop. Dit unieke penthouse is nu te koop. Een ideale woning voor de cosmopoliet, wereldburger, kunstverzamelaar of iemand die graag “op stand woont”. Het riante complex bevindt zich aan een laan in het bos waardoor dit een uiterst rustige plek is. Het kleine, gezellige centrum van Lunteren is op enkele minuten loopafstand bereikbaar. Goede bereikbaarheid Ede-Amsterdam, naar station Amstel is mogelijk binnen het uur.

Grootse entree begane grond
De entree van dit penthouse is groots en een zeldzaamheid in Nederland. Via de monumentale entreedeur komt u in de bijzondere entree met monumentale grootse trapopgang. De hoge ramen, de plafonds en de natuurstenen vloer geven deze ruimte een prachtige serene sfeer. Via de royale trappartij kunt u naar de verdieping waar de entree van het penthouse zicht bevindt. Het penthouse heeft een eigen trapopgang en is ook toegankelijk met de lift die uitkomt in uw eigen hal. Vanuit de trapopgang heeft u toegang tot het eerste riante dakterras aan de tuinzijde van het rijksmonument. In de ruimte van de trapopgang is tevens de meterkast die voorzien is van 10 groepen en 3 aardlekschakelaars.

Penthouse
Bij binnenkomst van het penthouse treft u een royale entreehal aan. Als u doorloopt treft u een lange en brede corridor met aan weerzijden diverse ruimten. Deze corridor is een oase voor elke kunstliefhebber om ook grotere werken een plek te geven. Ook vanuit beveiligingsoogpunt is dit penthouse een interessante optie. Groots wonen en toch onzichtbaar. Het kan in Lunteren!
Aan de linkerzijde van de corridor bevinden zich de slaapvertrekken aan de rechterzijde de woonkamer en gezellige eetkamer. De woonkamer bestaat uit een bibliotheek en een zitgedeelte. In de bibliotheek is een op maat gemaakte boekenkast waarin een gashaard is gerealiseerd en de voorzieningen voor televisie. Aansluitend het knusse zitgedeelte met open verbinding naar de corridor. De woonkamer heeft een fantastisch uitzicht over het fraai aangelegde park van het landgoed. Het bibliotheek gedeelte van de woonkamer loopt over in het eetgedeelte van de riante open keuken, die weer in verbinding staat met het einde van de corridor.

Keuken
De modern en strak vormgegeven keuken met keuken eiland is handgemaakt en voorzien van alle luxe die u van een penthouse met allure mag verwachten zoals een inductie kookplaat, koelkast, vriezer, heteluchtoven, stoomoven, bordenverwarmer en vaatwasmachine. Alle apparatuur is van het merk Atag. Grenzend aan keuken is een riant tweede terras (circa 50 m2) met openslaande deuren en uitzicht naar het bos.

Slaapkamers
De drie slaapkamers bevinden zich in de corridor tegenover de woonkamer. De master bedroom heeft toegang tot een eigen prachtig afgewerkte badkamer in taupe-witte kleurstelling voorzien van vrij hangend toilet met ingebouwd bidet, dubbel wastafelmeubel, spiegel met verlichting, inloopdouche en vrijstaand bad. Alles uitgevoerd in hoogwaardige materialen en voorzien van design radiator en design kranen. De wanden zijn gestuct en betegeld. Zowel voor de wanden en de vloeren zijn grote tegels gebruikt. De slaapkamer heeft tevens een eigen inloopkast die voorzien is van een royale spiegel en door de handgemaakte kasten met veel lades en schoenrekken heeft u veel praktische bergruimte. De tweede en derde slaapkamer gebruiken beide de tweede badkamer die tussen de twee slaapkamers is gelegen. Ook deze badkamer is voorzien van een zeer royale inloopdouche, wastafelmeubel met spiegel en verlichting, vrij hangend toilet en vrijstaand bad met design kraan.
In de corridor bevindt zich het gastentoilet en een zeer ruime inpandige berging waar de aansluiting is voor wasmachine en droger. Tevens is hier de ruimte voor de CV-installatie met boiler ondergebracht (Daaldrop).

Afwerkingsniveau
Het afwerkingsniveau van dit penthouse is bijzonder hoog. Zo treft u bij binnenkomst meteen een op maat gemaakte garderobekast, zijn alle vloeren voorzien van een eiken parketvloer, hoge plafonds en veel glas. De ramen zijn uitgerust met een geïntegreerde zonwering met afstandsbediening en zijn markiezen geplaatst aan de parkzijde. Alle wanden zijn door het gehele appartement gestuct, gesausd in een prachtige grijsteint en afgewerkt met wit gelakte hoge plinten. Verder is de woning voorzien van een alarminstallatie. Het geheel heeft een aangename en rijke uitstraling waarbij - met oog voor detail - het huis luxueus is afgewerkt en van alle gemakken is voorzien.

Energiezuinig
Bijzonder is ook dat dit penthouse in dit prachtige rijksmonument energielabel A heeft.

Atelierruimte (separaat te koop)
Op het terrein, in het bos, bevinden zich de voormalige – op het zuiden gerichte deels open ruimten - die oorspronkelijk werden gebruikt om patiënten in de open lucht te laten herstellen. Deze ruimte is een fantastische plek als atelier of om als kantoor te dienen en hoort bij het penthouse. De voorzijde van de buitenruimte was oorspronkelijk open maar is voorzien van een glazen pui. In deze atelierruimte is een pantry en toilet gemaakt. Uiteraard zijn de gebruikte materialen van hetzelfde afwerkings- niveau als het appartement. Deze atelierruimte is separaat te koop.

Garage
U heeft de beschikking over een dubbele garage met twee elektrisch bedienbare kanteldeuren. De garage is voorzien van 220 en een wateraansluiting. De vloer is afgewerkt met een coating. Op het terrein zelf zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Fiscaliteiten
Het penthouse dat gebouwd is in het voormalige herstellingsoord voor Onderwijzers maakt deel uit van een rijksmonument. De voor dit penthouse verschuldigde servicekosten zijn deels fiscaal aftrekbaar vanwege de rijksmonumentale status. Als eigenaar van een rijksmonument kunt u (een deel van) de onderhoudskosten als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. De onderhoudskosten zijn persoonsgebonden en mag u voor 80% fiscaal verrekenen. Onder het fiscale begrip ‘onderhoud’ valt zowel het jaarlijkse onderhoud als het herstel van achterstallig onderhoud.

Samengevat
· Unieke locatie
· Midden in het bos
· Veel privacy
· Veel ruimte
· Ideaal voor een kosmopoliet, kunstverzamelaar of wereldburger
· Afstand van station Ede naar station Amstel binnen het uur
· Bijzonder hoogwaardig afgewerkt penthouse
· Voorzien van alle luxe apparatuur
· Mooie dakterassen
· Schitterende omgeving

Historie
In het jaar 1898 nam de Algemene Vergadering van de Bond van Nederlandse Onderwijzers het besluit een Herstellingsoord voor Onderwijzers te stichten. De keuze voor Lunteren als vestigingsplaats, kwam mede voort uit: de hoge ligging, rustige omgeving, nabijheid van station, voldoende wandelterrein, het dennenbos in onmiddellijke nabijheid waar de zogenaamde lighallen geplaatst konden worden en de schenking van de gronden. De gronden werden geschonken door de heren Dinger, Van den Ham en de erven van de heer A. van Schothorst. Op 30 juni 1900 werd het Herstellingsoord als sanatorium en tuin geopend en in gebruik genomen. Op 29 februari 1932 brandt het herstellingsoord in zijn geheel af. De jonge architect Jan Grijpma uit Oosterbeek valt de eer te beurt om een nieuw herstellingsoord te ontwerpen. Zijn opdracht luidt: ‘een gebouw neer te zetten met de uitstraling van een rustig en vredig tehuis waar men zich als in een gezin voelt opgenomen’. Het nieuwe herstellingsoord wordt volgens de bouwstijl van de Delftse School gerealiseerd.

Het herstellingsoord is altijd het eigendom geweest van de Bond van Nederlandse Onderwijzers, totdat de stichting Mens en Samenleving het op 1 januari 1973 overnam. De laatste jaren heeft het herstellingsoord dienstgedaan als centrum voor psychotherapie De Gelderse Roos, dat later de naam Pro Persona ging dragen. Eind 2012 is het eigendom overgedragen aan De Bunte Projecten BV uit Ede die het herstellingsoord heeft herontwikkeld naar luxe appartementen.


*English*

Luxury penthouse located on impressive estate amid the Lunteren woods
On the imposing Schothorst estate, in the middle of the woods of Lunteren, you will find the heritage-listed former convalescent home for Teachers dating back to the start of the last century. The convalescent home itself was built in the 1930s and in recent years has been redeveloped into apartments and a spacious penthouse. The penthouse has two roof terraces, one on each side of the apartment. It comes with access to a spacious double garage with two electrically operated overhead doors, and the possibility of owning an external office or studio space in the woods at the rear of the property. The studio space is for sale separately.

Penthouse
The entry to the penthouse is grand, and a rarity in the Netherlands. The monumental front door opens into the special entrance hall with its monumental grand staircase. The high windows, ceilings and natural stone floor give this space a wonderfully serene atmosphere.  You can ascend the broad staircase to the first floor, where the entrance to the penthouse is located. The penthouse has its own internal staircase and is also accessible by the elevator, which opens into your own hall. The staircase gives you access to the first spacious roof terrace on the garden side of the national monument.
 
On entering the penthouse, you will find a generously proportioned entrance hall. As you walk along the long, wide corridor, you will encounter various spaces on either side. This corridor is ideal for art lovers, providing sufficient space to display large artworks. This penthouse is also interesting from the point of view of security. Grand living, yet not ostentatiously so.
The sleeping quarters are to the left of the corridor, and the living room and a pleasant dining room to the right. The living room consists of a library and a seating area. There is a custom-made bookcase in the library, as well as a gas fireplace and all the facilities necessary for television. The adjacent cosy seating area has an open connection to the corridor. The living room has a fantastic view out over the estate’s handsomely landscaped park. The library part of the living room spills over into the eating area in the spacious open kitchen, which is once again connected to the end of the corridor. The modern and sleek kitchen with kitchen island has been built by hand and is equipped with all the luxury features you’d expect from a desirable penthouse. Adjacent to the kitchen is a spacious second terrace (around 50 m2) with French doors and views towards the forest.
 
The three bedrooms are located in the corridor across from the living room. The master bedroom has its own stylish bathroom finished in high-quality materials, as well as a walk-in wardrobe. The second and third bedrooms both make use of the second bathroom which is located between them. There is a guest toilet in the corridor and a generously proportioned storage area with connections for a washing machine and dryer. 
This penthouse features extremely high-quality finishing touches. For example, there is a custom-made wardrobe in the entrance hall, all of the floors are oak parquetry, and the walls are attractively finished. The windows are equipped with integrated sun protection operated by remote control, and there are awnings on the park side of the residence. The house is also equipped with an alarm system. Uniquely, this penthouse in this magnificent heritage-listed building has been awarded an energy label A. The whole residence has a pleasant and rich appearance, and great attention has been paid to the details when it comes to providing comfort and luxurious finishing touches.
 
It’s an ideal residence for the cosmopolitan, world citizen, art collector, or someone who simply enjoys gracious living. The spacious complex is located on a lane in the forest, in extremely quiet surroundings. The small, friendly centre of Lunteren is just a few minutes’ walk away.
 
Studio space
In the woods on the property, there are the partly south-facing, partly open spaces that were formerly used as open-air convalescing spaces for patients. This fantastic space belongs with the penthouse, and is ideal for use as a studio or office. The front of this outdoor space was originally open, but has since been enclosed with a glass front. A pantry and toilet have also been added. Naturally, the same high-quality materials have been used as in the apartment. The studio space is for sale separately.

Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 1.150.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement penthouse Bouwjaar 2015 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht en beschutte ligging Indeling Woonoppervlakte 272 m² Perceeloppervlakte 25219 m² Overige inpandige ruimte 7 m² Inhoud 952 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 1 woonlaag Balkon Ja Dakterras Ja Energie Energieklasse A Energie einddatum 17-11-2025 Isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas Warmwater Gasboiler eigendom Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Daaldrop (, Eigendom) Buitenruimte Tuin Geen tuin Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra, Voorzien van water Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 2 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra, Met elektrische deur Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Totaal aantal 2 Dak Soort dak plat dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Lift Kadastrale gegevens Gemeente Lunteren Sectie K Perceelnummer 8068 Index 12 Oppervlakte 25219 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Boslaan 68 m, 6741 KG Lunteren

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.